понеділок, 7 травня 2018 р.

Компола

Міністр освіти і науки спільно з Міністром екології та природних ресурсів України оголосили про результати конкурсу «Компола», що проводився у школах країни в квітні. За результатами конкурсу, у 200 з 400 шкіл, які подавалися на конкурс, буде встановлено компостер для переробки харчових відходів.

У школярів трьох шкіл Херсона (№50, №51, гімназії №3) та трьох шкіл області, а саме у смт Козацьке, смт Асканія-Нова та с. Музиківка з’явилася можливість долучитися до всесвітнього руху по зменшенню кількості відходів, що утворює людина. Завдяки перемозі в конкурсі діти отримають ресурс та додатковий поштовх для розвитку екологічної грамотності, практичні навички, а не суто теоретичну інформацію, щодо відповідального споживання. Вони безпосередньо зможуть брати участь у маленькому диві, це коли сміття з часом перетворюється на землю. Школи значно зменшать об’єм сміття, зекономлять кошти на вивезення, а на додаток, отримають добрива для покращення ґрунту. А ми з вами квітуче місто з чистим довкіллям.
Для довідки: органічні відходи унеможливлюють переробку вторинної сировини, або сильно її ускладнюють.
Потрапляючи на сміттєзвалище, органіка розкладається, утворюється газ метан, що в свою чергу стає причиною пожеж на сміттєзвалищах. Якщо метану вдасться не спалахнути, він буде «лише» отруювати наше повітря, та впливати на клімат.
*«Компола» – це спільний еко-освітній проект Мінприроди та Міносвіти, спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку та споживання. Проект був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк
Встановлення компостерів в школах-переможницях триватиме до 1 вересня 2018 року.
У майбутньому це має стати нормою для всіх закладів та установ області. Беручи до уваги швидкість та об’єми накопичення відходів, а вони лише зростають, повсюдне впровадження культури компостування значно полегшує вирішення проблеми переробки та утилізації відходів, зменшує навантаження на полігон, економить наші податки та береже довкілля.
Сучасні діти не чекають на доросле життя, створюють своє майбутнє вже сьогодні – гарний приклад, чи не так?
Автор: Юлія Тищенко
Інформацію узято з : https://www.0552.ua/news/2031665 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Без уваги не залишилися і найменші учасники освітнього процесу - першокласники. Для них День Здоров*я проходив активно та спортивно, адже ...