понеділок, 16 січня 2017 р.

День соборності України

Картинки по запросу день соборності україни дітям
Щороку 22 січня весь український народ із удячністю зга­дує тих героїв, які боролися за об'єднання усіх національно - демократичних сил українства, хто словом і багнетом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. Ідея всеукра­їнської єдності формувалася ще з часів Київської Русі, Галицько-Волинської держави, визвольної війни під проводом Богдана Хмель­ницького, Гетьманщини.
22 січня 1918 році у Києві на площі Святої Софії зібралося багато людей. У церквах били у дзвони. Вулицями крокувало українське військо. Гучно звучали оркестри. Майоріли національні прапори.
Саме цього дня було оголошено документ, що мав назву Чет­вертий універсал першого українського уряду, який був створений 1917 року у Києві. У цьому документі записано, що Україна проголо­шена самостійною державою — Українською Народною Республікою,
А через рік, того самого дня, на площі Святої Софії в Києві було проголошено про об'єднання всіх українських земель в одну спіль­ну Соборну Українську державу.
До цього часу Україна поділялася па Лівобережну та Правобе­режну. Польща прагнула приєднати до своїх земель західну части­ну України, а на східні території зазіхала Росія.
Увесь народ був розділений за політичними інтересами. Існува­ли Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР) і Українська На­родна Республіка (УHP).
22 січня 1919 року Західна Україна об'єдналася з Наддніпрян­ською Україною з дотриманням усіх належних урочистостей, щоб зміцнювати і будувати єдину державу.
В Акті злуки проголошувалося: «Однині воєдино зливають­ся століттями відірвані одна від одної частини Єдиної України, За­хідноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угор­ська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковіч­ні мрії, якими жили, і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина, незалежна Українська Республіка».
Соборність — надзвичайно важлива і символічна, адже об'єднання українських земель — це заповітна мрія нашого народу.
Квітку у садочку.
Зернятко у полі.
Пташку, що в гайочку,
Гори, ріки, доли,
Хату, шлях, будівлю,
Сонце в небі синім
Ми звемо чарівним

Словом — Батьківщина.
Картинки по запросу карта україни для дітей
Похожее изображение

Немає коментарів:

Дописати коментар

Без уваги не залишилися і найменші учасники освітнього процесу - першокласники. Для них День Здоров*я проходив активно та спортивно, адже ...