неділю, 6 грудня 2015 р.

Як вибрати новорічні подарунки для дітей

5 порад для дорослих, як вибрати подарунок для дитини на Новий рік.

- Новорічний подарунок повинен приносити радість дитині, а не бути практичним, надійним, немарким і володіти іншими «дорослими» якостями, - коментують дитячі психологи . - Особливо це важливо враховувати дорослим, які люблять вибирати подарунки для дітей під свій смак. І дуже дивуються, коли 6-річна дівчинка більше зраділа короні принцеси зі стразами та пластиковій чарівній паличці, ніж фірмовій курточці з капюшоном, а 10-річний хлопчик хотів нову «стрілялку», а не дитячу енциклопедію, - продовжують експерти .
- При виборі новорічного подарунка для дитини дорослі повинні завжди відштовхуватися від бажань, захоплень і заповітної мрії дитини (дитячий лист Святому Миколаю та Дідові Морозу допоможе дорослому предметно з'ясувати, якому подарунку найбільше зрадіє дитина на Новий рік). Новорічний подарунок для дитини не повинен бути «прикриттям» для дорослих у купівлі речей першої необхідності. Наприклад, куплю малюкові светр, зимову курточку, чобітки і подарую на Новий рік. Практичні новорічні подарунки радують дорослих (а й то не всіх), але не дітей, - кажуть психологи .
При виборі новорічних подарунків для дітей слід враховувати наступне: 

1. Вік дитини 
Коли мова заходить про вибір новорічних подарунків, психологи умовно ділять дітей на три групи: малюки до 3 років (зазвичай у дитини ще немає вимог до подарунків); діти від 3 до 12 років (у цьому віці у дитини вже є система інтересів і цінностей); діти старше 12 років (перехідний вік - самий складний, тут іграшкою і цукерками на Новий рік вже не відбудешся).
Зверніть увагу : дитина до трьох років зрадіє навіть шоколадному Дідові Морозу, а от дитина після 12 років буде радий піти скоріше на рок-концерт, ніж на «Новорічну ялинку».
Актуальний новорічний подарунок для дитини до 3-х років : «розумні» іграшки, розвиваючі координацію рухів, спритність, тактильні відчуття, а також «знайомство» з першими словами, квітами, цифрами , тваринами, мелодіями і т. д.
Врахуйте! Новорічний подарунок для малюка повинен бути безпечним. У ньому не повинно бути дрібних частин і деталей, гострих кутів та інше, адже у цьому віці дитина цілком може поранитися гострими деталями або проковтнути дрібні частини.
Актуальний новорічний подарунок для дітей від 3-х до 12 років : настільна або комп'ютерна гра (вибір величезний, потрібно лише вибрати у відповідності з віком); розвиваючі іграшки, як і раніше актуальні; гарний подарунок - новий мультфільм на DVD; для школярів актуально що-небудь з техніки, наприклад, мобільний телефон, iPod, плеєр та інше.
Зверніть увагу! Одним з універсальних подарунків для дітей вважається книга. Для малюків підійдуть книжки з яскравими і барвистими картинками, які допоможуть дитині пізнати світ фарб, вивчити кольори, тварин; також актуальні книжки-розмальовки, книжки-іграшки. Старші діти зрадіють пригодам про улюблених героїв, особливо, з барвистими ілюстраціями.
Актуальні новорічні подарунки для дітей старше 12 років : косметика, прикраси, абонемент у фітнес клуб, мобільний, iPhone , навушники, колонки, ноутбук, прикольна мишка для комп'ютера, клавіатура, нова відеокарта, а також (за спортивним захопленням) ковзани, ролики, лижний костюм, велосипед та інше.

2. Стать дитини 
Погодьтеся, навіть сама крута залізниця і вертоліт на дистанційному управлінні навряд чи порадує дівчинку, а плюшевою ведмедицею із забавними ведмежатами навряд чи буде гратися хлопчик.

3. Захоплення дитини 
При виборі новорічного подарунка обов'язково враховуйте інтереси дитини. Наприклад, юний футболіст зрадіє новому м'ячу або автографу улюбленого футболіста, а не квитками в цирк; для юного астронавта кращим новорічним подарунком стане телескоп і похід до планетарію, ніж хокейна ключка.

4. Темперамент дитини 
При виборі новорічних подарунків також слід враховувати темперамент дитини. Дитячий мікрофон-караоке навряд чи обрадує дитини, яка не любить виступати на публіці, а більше воліє ліпити, малювати, робити вироби своїми руками і мріє про спеціальний набір для домашньої творчості; зате корона зі стразами, дитяча косметика і королівська мантія сподобаються маленькій принцесі, яка мріє стати співачкою.

5. Новорічний подарунок для дитини має бути якісним 
Брязкальце, будиночок для Барбі, велосипед, роликові ковзани, перша помада, мобільний телефон та інше, важливо пам'ятати - новорічні подарунки для дітей повинні бути обов'язково новими (не б/у) і якісними (не обов'язково найдорожчими, але обов'язково перевірених фірм-виробників).
Зверни увагу : грошей в подарунок на Новий рік зрадіє дорослий, а для дитини (навіть старше 15 років) завжди приємніше отримати від Діда Мороза класний подарунок, про який давно мрієш, а не конверт з прісними папірцями (чого доброго, дорослі віднімуть і все одно куплять те, що потрібно, а не те, що хочеться). 
У Новий рік повинні збуватися найзаповітніші мрії . Навіть якщо це справжнє кошеня або конструктор, який дорого коштує.

1 коментар:

Без уваги не залишилися і найменші учасники освітнього процесу - першокласники. Для них День Здоров*я проходив активно та спортивно, адже ...